FAQ

1Ce este un implant dentar?
Implantul este un dispozitiv din titan special creat, asemanator cu un surub, ce inlocuieste radacina unui dinte pierdut. Pentru reusita implantului, este nevoie ca osul maxilarului in care se face insertia sa fie sanatos. Daca acest lucru nu este posibil, se apeleaza la aditia osoasa. Echipa de specialisti trebuie sa estimeze corect necesitatile pacientului, atat in termen de functionalitate si estetica, cat si in ceea ce priveste planul de tratament abordat. Experienta Migali este cea care ne permite sa oferim o gama completa de solutii pentru restaurare dentara!
2Cand am nevoie de implant?
Atunci cand sunt pierduti unul sau mai multi dinti naturali. Cu cat se inlocuieste mai repede dintele natural pierdut, cu atat sunt mai multe sanse ca interventia sa fie una simpla si nedureroasa. Succesul implantului depinde de rezistenta structurii osoase. In timp, osul se dezintegreaza, iar implantul nu poate fi plasat fara aditie osoasa. In orice situatie, Migali isi asuma o interventie pain free, indiferent de complexitatea procedurii.
3Implantul dentar doare?
Interventia se face sub anestezie, astfel ca, in timpul inserarii implantului, pacientul nu resimte nicio durere. Exista posibilitatea ca, dupa ce anestezia isi pierde efectul, sa apara un disconfort. Acesta va disparea prin administrarea medicamentelor antiinflamatorii sau a antibioticelor prescrise de medicul specialist.
4Cat dureaza procedura de inserare a unui implant dentar?
Timpul de inserare depinde de numarul de implanturi sau de amplasarea acestora. O interventie obisnuita, fara o complexitate ridicata, dureaza aproximativ o ora, in cazul a 1-3 implante.
5Cat dureaza un implant dentar?
Implantul dentar are o durata de viata mai lunga decat orice alta interventie. Unii medici afirma ca implanturile dentare pot avea durabilitate pe viata, daca sunt respectate conditiile de intretinere si de igiena pe care specialistii nostri le explica in momentul in care optezi pentru aceasta interventie.
6Va fi o diferenta intre dintii naturali si implant?
Nu. Acesta este un mit des intalnit. Implantul inlocuieste perfect radacina dintilor naturali. Singura modalitatea de a vedea daca este implant sau nu este prin radiografie, unde va fi observat surubul metalic. Peste acesta se monteaza coroana dentara care va arata ca un dinte natural.
7Care sunt riscurile unui implant dentar?
In situatii extrem de rare, organismul poate respinge implantul, de cele mai multe ori fiind vorba de o intoleranta la titan. In acest moment exista o varietate de tipuri de implant care se potrivesc si pacientilor cu intoleranta. Desi complicatiile interventiei sunt rare, la fel ca in cazul oricarei proceduri medicale, pot aparea riscuri. Riscurile pot fi mai crescute la pacientii fumatori sau care au afectiuni asociate.
8Cat costa un implant dentar?
Costul unei proceduri de inserare a unui implant dentar este aparent ridicat, uneori greu accesibil. Pe termen mediu si lung, acesta este justificat de durabilitate, garantie si un raport excelent calitate – pret. Atunci cand analizam preturile implanturilor de pe piata trebuie sa ne gandim ca in costul unui implant dentar, ca produs, intra ani de studii si de cercetari, teste si experimente, rezultand calitatea produsului. In plus, in costul de inserare sunt calculate atat cheltuielile curente ale unui cabinet si aparatura necesara, cat mai ales pregatirea echipei medicale. Personalul medical are nevoie de pregatire profesionala continua pentru a putea oferi servicii de cea mai buna calitate, intotdeauna la cele mai inalte standarde si folosind cele mai noi tehnici si tehnologii.

Perfectiune. Minutiozitate.
Delicatete. Rabdare. Experienta.

Clinica Dentara Migali este locul unde zambetele se nasc cu bucurie.

PROGRAMARI